Förnya ditt golv med en golvslipning

Allt eftersom tiden går blir trägolvet mer och mer slitet. Golvet används aktivt varenda dag. Soffor som står på det ger märken efter sig. Har du djur kan det även råka bli repor efter klor.

Är ditt trägolv slitet? Du behöver inte byta ut hela för att få det att se ut som nytt igen. Istället kan du göra en golvslipning. Med hjälp av en golvslipning slipar du ner golvet och får bort eventuella repor och slitningar. Hur djupt man slipar beror på hur djup sprickorna går. När golvslipningen är klar efterbehandlar man golvet och kan även då stryka på en önskad färg. Givetvis måste det vara en färg anpassad just för trägolv. Golvet behöver en behandling för att klara sig bättre mot damm, smuts och även vätska om man råkar spilla något.

Lej bort golvslipningen

Är du händig och har ett tålamod är detta kanske något du vill göra själv. Det går nämligen att göra själv. Har du bekanta som nyligen gjort det kanske de kan hjälpa till. Har man inte kunskap bör man dock ta hjälp. Råkar du slipa för mycket blir golvet ojämnt. Det är dessutom en relativt stor maskin som man ska använda sig av. Den väger mellan 50-75 kg. För att göra detta själv gäller det att du vet hur det fungerar. Lämnar du över arbetet till ett företag som arbetar med detta så kommer du garanterat få ett bra resultat. Seriösa företag lämnar även en garanti på arbetet, så blir du inte nöjd fixar de till problemet. Läs mer om golvslipning på denna sajt: https://www.golvslipningsödermalm.se 

19 Nov 2020