Fira in 2019 med en badrumsrenovering

Nytt år, nya projekt. Att byta ut en gammal fulltecknad kalender mot en ny, med hundratals oskrivna dagar framför sig, är en inspiration. Nu är det 2019, och för människor i Göteborg med omnejd innebär det en hel del spännande saker. Förutom klassikerna Way Out West och Bok- och biblioteksmässan gästas Scandinavium av både Bob Dylan och Elton John, och Metallica tar sig an Ullevi. Men mellan alla roliga saker som händer på Sveriges framsida måste det ändå finnas plats för en trivsam vardag, och många Göteborgare kommer antagligen att inleda 2019 med att få det riktigt mysigt i sina hem.

I Göteborg finns många hemmafixare. Undersökningar har visat att Göteborg ligger i topp tio när det gäller hur villig man är att fixa själv på hemmafronten, det gäller både lägenheter och villor. Göteborgare är praktiska människor som inte räds att hugga i när de behövs, både för sin egen och för andras skull. Dock finns det vissa typer av renoveringar som alltid bör överlåtas åt proffs. Ett bra exempel är badrumsrenovering.

Renovera badrummet populärt i Göteborg

Av alla renoveringsprojekt som finns är badrumsrenovering antagligen den svåraste. Att renovera badrummet kräver goda kunskaper i bland annat snickeri, el, VVS och målning. El och VVS är två typiska exempel som absolut inte ska utföras av en lekman, hur händig man än är. Att veta hur ett våtrum fungerar och vad som krävs för badrummet ska bli hållbart är extremt viktigt, annars kommer badrummet snart att drabbas av fukt- och mögelskador. Därför är det alltid bäst att vända sig till en firma som erbjuder totalentreprenad på badrumsrenovering.

En badrumsrenovering ökar värdet på bostaden

Samtidigt som en badrumsrenovering är ett stort och svårt projekt, är det också en insats som kraftigt kan höja värdet på ett hus eller en lägenhet. Enligt mäklare i Göteborg kan ett nyrenoverat badrum göra att priset stiger med så mycket som 100 000 kronor jämfört med innan renoveringen. Många spekulanter som letar lägenhet i Göteborg tittar lite extra på just badrummen, eftersom ett nyrenoverat badrum är en trygghet och en garant för att det inte kommer att bi så stora renoveringskostnader.

Totalentreprenad smidigast och billigast

Det blir därför en investering att låta renovera badrummet, särskilt om man tänkt sälja lägenheten inom fem år. Förutom att värdet på lägenheten höjs kan man under den tiden även dra av renoveringskostnaderna från reavinsten. Men då krävs att man anlitar proffs. I Göteborg finns många firmor som erbjuder totalentreprenad på badrumsrenovering. Det kan de göra för att de har all kompetens; snickare, målare, VVS-installatörer och elektriker, samlade under samma tak. En totalentreprenad blir billigare än att anlita flera underleverantörer. Dessutom går jobbet snabbare, eftersom projektet har en och samma ledare som planerar och synkroniserar arbetet.

Hantverkare garanterar kvalitet

Om badrumsrenoveringen utförs av proffs blir den en investering, annars finns risken att den blir en belastning. När du anlitar hantverkare får du både garanti och ett kvalitetsintyg på badrumsrenoveringen, något som är mycket bra att kunna visa upp när du säljer bostaden och även att kunna visa försäkringsbolaget. Vid skador i ett hemmarenoverat badrum utgår ingen försäkring från något försäkringsbolag, och köpare som uppdagar att renoveringen inte utförts av fackmän drar snabbt öronen åt sig.

Tur då att det finns så många bra firmor i Göteborg som erbjuder badrumsrenovering. Välj en firma i närheten av där du bor, eller välj den firma som får bäst betyg på reco.se. Konkurrensen i Göteborg är stor och priserna är mycket rimliga. Låt 2019 bli året då familjen satsar på ett nytt och fräscht badrum!

12 Feb 2019