Fina papptak i Göteborg för äldre hus och moderna villor

Moderna papptak i Göteborg är slitstarka och finns i flera olika kulörer. Det gör att papptak passar lika bra på äldre hus som på moderna arkitektritade villor.

Länge la man bara papptak på garaget, sommarstugan och industribyggnader, men så är det inte längre. Det beror delvis på att moderna papptak är mer slitstarka och håller längre. Men även på att takpapp idag finns i fler kulörer än svart, som exempelvis grönt och tegelrött. Att lägga ett tegelrött papptak är betydligt billigare än att lägga ett tegeltak.

Takpapp är billigt i jämförelse med andra material. Men även arbetskostnaden är låg eftersom det går hyfsat snabbt att lägga ett papptak. Hållbarheten är fortfarande mycket lägre än andra taktyper. Men trettio år som är den genomsnittliga livslängden för ett papptak är ändå inte så dåligt.

Anlita en takläggare som är specialiserad på papptak

Det går förvisso snabbt att lägga ett papptak men det krävs ett proffs för att lägga ett riktigt bra papptak med lång hållbarhet. Därför ska man anlita en takläggare som är specialiserad på att lägga just papptak i Göteborg. Kontakta några olika takläggare och be om ett kostnadsfritt kostnadsförslag.

Ett papptak som är lagt efter konstens alla regler håller i decennier, men precis som med andra material är det viktigt att ta hand om det. Genom att årligen besiktiga taket och åtgärda fel och brister kan man maximera livslängden. En seriös takläggare sysslar även med underhåll och reparation av papptak.

12 Mar 2023