Fem enkla vägar till ett billigare pooltak

Ett skyddande pooltak har många fördelar för poolägaren. Men det finns även en nackdel – priset. Taken är relativt dyra vilket gör det extra viktigt att försöka hitta vägar att pressa priset utan att för den skull tumma på kvalitén. Framförallt handlar det om att ha ”is i magen” och vänta in rätt tillfälle. Att i stress köpa in ett pooltak precis när säsongen har startat brukar inte vara det bästa alternativet. Att ta sig tid och planera inköpet skapar större möjlighet att hitta billiga pooltak.

Börja alltid med att prata med återförsäljare, läsa recensioner på nätet och bläddra i produktkataloger. Genom att göra det får du en tydligare bild av vad för olika modeller som finns och vilka funktioner som bäst möter dina behov. Det är annars lätt att bara förlita sig på vad en säljare säger vilket kan sluta med en onödigt dyr lösning. Bilda dig helt enkelt en egen uppfattning om vad du behöver för modell.

Sök sedan upp flera återförsäljare som säljer just den modell du är intresserad av. Har de nyhetsbrev finns en fördel att anmäla sig till dessa och har de Facebookkanal kan denna följas. Det handlar helt enkelt om att säkerställa sig om att få kampanjerbjudanden och liknande. Det är mycket vanligt att återförsäljare startar säsongen med kampanjer för att locka till sig nya kunder. Chansen är ju sedan stor att kunden återkommer för att köpa andra tillbehör till poolen.

I det fall som inköp sker via en E-butik kan man även se om denna E-butik är ansluten till någon Caschback-sida. Ett exempel är Refunder som ger återbäring på inköp hos över 500 E-butiker. Detta är då en återbäring som går att få oavsett nedsatt pris eller om bonus ges via kundrabatter eller liknande.

En punkt som många glömmer är fördelen med att betala med kreditkortet. Flera kort har bonusfunktion som ger 1% i återbäring. Kostar taket 40 000 kr ger inköpet i alla fall 400 kr. Men det finns även en ytterligare fördel. En del kort har nämligen ”Prisförsäkring”. Jämför du flera olika billiga pooltak och tror dig hittat den billigaste återförsäljaren är det surt om du inom en vecka ser att priset var flera tusen kronor lägre hos en annan återförsäljare. Men har du betalat med ett kreditkort som har denna försäkring kan du få mellanskillnaden tillbaka från kortutgivaren.

Kom ihåg att kontrollera om priset är inkluderat montering eller inte. En del företag marknadsför billiga pooltak men där tillbehör och montering behöver köpas separat. Andra har färdiga paketlösningar som kan vara billigare som helhet. Läs mer på Swimstoresweden.

30 Jun 2017