Fasadmålning Stockholm - vanliga frågor

Har färgen på din villa i Stockholm börjat flagna eller ser den allmänt risig ut? I så fall kan det vara dags att genomföra en fasadmålning. En fasadmålning i Stockholm skiljer sig avsevärt mot hur en vanlig interiörmålning ser ut.

Vilket innebär att du också måste skaffa dig lite kunskap innan du sätter igång med att måla. Att du klarat av att måla en vägg i hallen innebär inte på något sätt att du med lätthet kan ta dig an en fasadmålning i Stockholm. Det finns givna likheter, men även tydliga skillnader i hur arbetet ska slutföras.

Vi tittar närmare på detta genom att svara på några vanliga frågor - enligt följande.

Kan jag själv genomföra en fasadmålning i Stockholm?

Definitivt, men du måste också vara inställd på att det är ett krävande projekt som tar lång tid att genomföra. En fasadmålning kräver dessutom en massa förberedelser där inte minst ett gediget grundarbete kommer att spela en avgörande roll för hur det färdiga resultatet - och livslängden på det - ser ut. Utöver att jobba med slipning och med att byta ut trasiga brädor så måste du även exempelvis se till att hyra ställning för att kunna arbeta effektivt. Det kommer inte att räcka med en stege.

Kan jag använda rot-avdraget för en fasadmålning?

Ja, väljer du att anlita en målare för din fasadmålning i Stockholm så kan du använda ditt rot-avdrag och genom detta också erhålla en rabatt motsvarande 30% av arbetskostnaden.

När är det bäst att måla fasaden?

Du ska definitivt hålla ett öga på väderleksrapporten. Du vill inte måla då det är för stark sol - och givetvis heller inte i regn. Ett bra tips kan vara att hyra ett väderskydd då det gör dig mer oberoende. Det kan vara lösningen om du arbetar under tidspress och måste bli klar inom en viss tid. Genom detta påverkas du inte av vädret.

8 May 2023