Experter på bergsprängning

Det kan vara ganska häftigt att se när de håller på med bergsprängning. Även fast det inte är så dramatiskt som man kan tänka sig. På andra sidan avspärrningen kan man se riktiga experter jobba.

Bara man hör ordet sprängning kan det vara en skräckblandad förtjusning. Spännande, hur går det till? Blir det som en bomb eller vad är det som händer? Men nej, inte riktigt så är det. Affären nära dig, till exempel, vill ha en större parkering, ja, då är det bergsprängare de kan behöva ha dit. Innan de spränger sätter de upp avspärrningar för allmänheten så att ingen kommer för nära. De skriver ofta även varningar om att skakningar och ljud kan förekomma. Men allting sker väldigt lugnt och sansat under en stor duk. Man ska dock alltid hålla sig utanför de avspärrningar som finns, de finns för allas säkerhet.

Proffsen sköter bergsprägningen

Det är inte vem som helst som gör en bergsprängning. Det finns företag som arbetar med just bergsprängning och är proffs på det. Bergsprängning har man använt sig mycket av längs vägar och i städer för att få till de perfekta ytorna som klarar av såväl hus som vägar och tågspår. Det är inte heller alla gånger det är en bergsprängning man behöver. Det kan vara en bergförstärkning istället. Vilket innebär att man ska säkra berget så att stenar inte ska kunna falla ned och skada någon. Behöver ni hjälp eller har frågor om detta, kontakta ett företag som arbetar med det här.

1 Sep 2021