Ett pooltak har många fördelar

Ett pooltak hindrar både skräp och småbarn från att falla i vattnet. Dessutom spar det energi, förlänger badsäsongen och minskar behovet av kemikalier.

Camilla och hennes familj hade köpt nytt hus med pool i trädgården. Barnen var helt klart lyckliga över det. Camilla kunde dock se ett flertal problem. Framförallt var det en säkerhetsrisk för deras yngste son som ännu inte kunde simma. De skulle så klart kunna sätta upp ett staket runt poolen men det kändes inte särskilt roligt.

Ju mer de funderade, desto säkrare blev de på att ett pooltak skulle vara bästa lösningen. Förutom säkerheten skulle ett pooltak ge flera fördelar. Det skulle minska energiåtgången för uppvärmningen och göra badsäsongen längre. Taket skulle också skydda mot löv och annat skräp, vilket skulle göra det enklare att hålla poolen ren.

Firman hjälpte att välja bästa pooltaket

De förstod också att ett pooltak hjälper att hålla vattnet rent på kemisk och bakteriell nivå. Taket hindrar nämligen regnvatten från att blanda sig med poolvattnet och därmed förändra dess pH-värde. Dessutom, om de valde ett transparent pooltak så skulle solens UV-strålar kunna hålla nere bakterietillväxten.

Camilla vände sig därför till en poolfirma som hjälpte henne att välja det bästa pooltaket till deras pool. Efter denna investering kunde Camilla inte känna sig annat än glad över att ha en egen pool. Barnen och deras kompisar tillbringade många glada dagar där. Camilla själv motionssimmade i poolen under en stor del av året. Det var bara att skjuta taket lite åt sidan och hoppa i.

12 Jun 2022