Epoxilim är ju bekant, men vad är epoxigolv?

Epoxigolv används i industrilokaler för att det är ett hårt och bra material, men en del golv har gått sönder eller behöver bättras på, och då kan man få hjälp att göra det med moderna metoder.

Det finns företag som kan reparera gamla epoxigolv men de kan också lägga in nya golv av akryl eller polyuretan. Kemiska sammansättningar är de ju allihop och det gör ju att de kan stå emot det mesta. Det är ofta tunga grejer som skall stå eller flyttas på golvet och då vill man inte att det skall bli hål eller märken utan hålla sig snyggt och helt.

Ett tåligt golv

Ett epoxigolv står emot syra, kemikalier, tunga stötar och hård belastning. Att ha ett hårt och tåligt golv är bra men det är också viktigt att det är fogfritt. Det blir så mycket lättare att flytta tunga saker, det är lättstädat och det är just fogar som är ett golvs svagaste punkt. Företag som arbetar med att gjuta industrigolv vet vilket golv som lämpar sig bäst på olika platser och de kommer gärna ut och kollar på hur det ser ut innan man fattar beslut om vad som skall göras med golvet.

En modern variant på golv som en del väljer är akrylgolv. De är baserade på plast och kvartssand. Golven härdar snabbt under låga temperaturer och kan få inläggningar med halkskydd. Industrigolv är ju inget man har lust att lägga om, så det måste hålla och vara perfekt när det väl ligger där.

13 Sep 2021