Epoxigolv gjorde hönsen glada i Göteborg

Glada höns värper bättre och i Göteborg ger man dem en trivsam utemiljö med blandad kost och gröna epoxigolv som är lätta att rengöra när de är inomhus.

Höns som får springa runt utomhus, burra fjädrarna i sanden och picka mat i jorden blir harmoniska men de kan inte vara utomhus dygnet runt. Hur skönt det än är vill de komma in på natten och de har gärna reden under tak där de kan lägga sina ägg.

För att hönsen ska ha det bra måste det vara rent omkring dem och städningen är viktig. Golven inomhus behöver ha så hög kvalitet att de inte blir skadade av urin och går att spola av. Betonggolv vittrar sönder av den starka urinen, men om man istället väljer ett lättstädat, fogfritt epoxigolv går det bra.

Epoxigolv används i många olika verksamheter i Göteborg

På en hönsfarm blir slitaget inte tungt men det blir intensivt. Golvet måste tåla hönornas vassa klor och näbbar som pickar efter mat, men där får inte samlas smuts i hörnen. Epoxigolv möter alla de krav som kan finnas i ett hönshus eftersom det är fogfritt, slitstarkt och lättstädat. Att det dessutom går att få i en värpvänlig nyans blir en bonus.

De vanligaste användningsområdena för epoxigolv i Göteborg är lagerlokaler, industrier och livsmedelshantering, men även butiker och idrottshallar väljer det praktiska golvet. Letar du ett lättskött, tåligt golv som går att färga in är fogfria epoxigolv ett ekonomiskt och hållbart alternativ som till och med får höns att bli harmoniska.

16 Aug 2022