En snickare i Dalarna kom till undsättning

En snickare är verkligen vad man kan kalla en”jack of all trades”. De är helt enkelt allkonstnärer. Det insåg Maria när hon behövde en speciallösning i sin lilla lägenhet i Falun i Dalarna.

Flytten till Falun hade kommit snabbt och oväntat. Företaget skulle öppna en butik i stan och hon skulle starta upp den. Därför hade hon behov av att snabbt hitta en billig lägenhet. En blivande kollega hade hört om en etta med kokvrå till uthyrning. Den var vanligtvis uthyrd till studenter men av någon anledning stod den tom. Snabbt ringde hon och hon tackade ja till den osedda lägenheten.

Dalarna har snickare med bra fantasi

I lägenheten blev hon sittande på en stol och såg sig omkring. Lägenheten var så liten att hon såg femtio procent av den om hon hade blicken riktad framåt. Men var skulle hon göra av kläderna? Där fanns ingen garderob. Otroligt nog hade kollegan en bror som var snickare i Dalarna. Han var ett geni när det kom till smarta lösningar. Anders, som han hette, kom förbi samma dag och hämtade nyckeln till lägenheten.

Det visade sig att kollegan hade rätt om Anders, snickarens, magi. I ena hörnet hade han byggt en garderob som fungerade perfekt trots snedtaket. Hon förundrades hur han lyckades skapa ett så stort utrymme utan att rummet kändes mindre. Som en extra bonus hade han satt upp en enkel hylla längs ena väggen där hon kunde placera diverse saker. En fin gest tänkte hon, och log tacksamt. Läs mer om snickare på denna sida: https://www.snickaredalarna.se/

22 Sep 2021