En nedgrävd pool på tomten gör det enkelt att semestra hemma

Med en nedgrävd pool hemma på tomten kan man enkelt få daglig motion men också svalkande bad. Här kommer kommer några tips på hur man bäst når pooldrömmen.

En nedgrävd pool kan se ut på många olika sätt. Den kan exempelvis vara rund, kvadratisk, fyrkantig eller ha en egen komponerad form. Bäst blir det om man anpassar poolens form efter huset och tomten så att den smälter in och blir en del av hela intrycket. Då bidrar poolen också vanligtvis till att kraftigt höja värdet på fastigheten.

Det finns företag som är specialiserade på att bygga individuella pooler anpassade efter platsen och de behov man kan tänkas ha med poolen. Kanske vill man kunna motionssimma eller kunna nyttja poolen året om. Eller så ska poolen bidra till avkoppling och bli den centrala samlingspunkten för hela familjen.

Hur mycket kostar en nedgrävd pool?

Det är många som drömmer om en egen nedgrävd pool hemma på tomten. Men det krävs faktiskt inte särskilt mycket för att göra verklighet av drömmen. Kostnad för nedgrävd pool beror till stor del på hur stor den ska vara och vilka markförhållanden som råder på platsen. Men också material och ytskikt påverkar prisbilden.

Priserna på pooler kan också variera mellan olika företag och det kan därför löna sig att jämföra priser innan man bestämmer sig. Men vissa pooler och material har också längre hållbarhet eller kräver mindre underhåll än andra. Därför är det viktigt att man även kollar upp detta.

18 May 2022