En byggfirma i Hallstahammar fixar drömhuset

Det är inte ovanligt att nya ägare till ett hus vill göra om en del. Huset utanför Hallstahammar skulle få en rejäl översyn interiört av en lokal byggfirma.

Mats och Selina hade äntligen hittat ett hus som uppfyllde alla deras krav och önskningar. Eller ja, det skulle i alla fall kunna göra det om det bara lades en del arbete på huset. Storleken, planlösningen och läget i Kuppelkärret norr om Hallstahammar var i alla fall perfekt. Utsikt över ån var det till och med.

Priset låg också en bra bit under deras budget, så ekonomin tillät att de anlitade en byggfirma för det renoveringsarbete som behövdes. Förra husägaren hade i stort sett inte gjort något invändigt sedan huset byggdes i början på 1980-talet. På den tiden hade det tydligen hängt kvar lite vibbar från sjuttiotalet också. Badrummet hade till exempel en inredning med brun kakel och senapsgul toalett och badkar.

Möte med byggfirman

Vad som var bra var i alla fall att den förra husägaren åtminstone hade skött om husets yttre. Fasaden hade, liksom grunden, målats om ett par gånger, dräneringen hade förnyats och fönstren var välhållna. Tack vare detta så var huset fortfarande sunt – inga fuktskador eller mögelfläckar stod att finna.

Nu var paret i huset tillsammans med en representant för byggfirman. De gick igenom vad firman skulle göra och vad Mats och Selina kunde göra själva. Det kändes härligt att göra upp en riktig plan. Inom några månader skulle de kunna flytta in i huset som de tänkte bo i resten av livet.

Läs mer här: https://www.hdgs.se/

26 May 2023