Det får du med en byggstädning

Har du byggt egna saker vet du hur mycket skräp som kommer när du väl är klar med bygget och kan ta ett steg tillbaka och blicka över det egna och nu färdiga bygget. Många kroknar där och känner att hela energin tog slut där. Men ser du efter är ju jobbet inte riktigt färdigt; det är en massa skräp kvar som behöver städas undan; spikar, skruvar, redskap, isoleringsmaterial och så vidare. Det är då man kallar in byggstädare. De sanerar hela bygget och ser till att allt fint damm kommer bort. De har maskiner som gör jobbet. De vet vart all målarfärg och andra kemikalier ska ta vägen. Det är inte bara att slänga dem i soporna. Fortsätt läsa om byggstädning i Stockholm på: byggstädningstockholm.biz.

Kan göra efterkontroller med

Ett företag som jobbar med byggstädning kan även göra efterkontroller för att se till att ventilation fungerar som den ska, som kan mäta halter av olika farliga ämnen som inte ska finnas i hus där människor vistas i. Så klart kan du säkert anlita samma företag för andra sorters saneringar, och till med för städning av ditt hushåll. De vet hur de effektivt kan rengöra i princip vad som helst.

Tiden räcker inte alltid till

Har man väl byggt färdigt något, kanske inte tiden finns för att städa upp efter sig. Har du, som byggare, eget företag kan det vara bra att veta att du alltid kan anlita ett företag för byggstädningen. Detta brukar ingå när du anlitar ett företag inom byggstädning:

Grovstädningen – de avlägsnar alla saker som kan finnas på en byggarbetsplats. När hantverkarna är klara med sin installation och kök, badrum och annat, kan det finnas en hel del kvar, som behöver städas bort.

Slutstädning – då rengör de färdiga golv, och rengör eventuella fläckar och fönster. Även om de är nya kan de vara smutsiga av damm, och annat som kan ha kommit när hantverkarna är klara med sitt. De rengör blombrädor under fönster, rengör bänkar i köket, spisen och i badrum.

Finstädning – de rengör det sista innan man kan visa bostäderna eller husen för visning för potentiella kunder. Då tar de dit en vanlig dammsugare och tar bort det sista så att inte ett dammkorn finns kvar, och att alla nya saker och skåp i huset är skinande rena. På samma sätt ser de till att det inte är dammigt i badrum och i andra rum. Detta görs först när allt är klart med det nya huset, eller i bostäderna som ska ut på försäljning.

9 Mar 2018