Det bästa rummet för daglig omvårdnad

Rummet där man tar hand om sina basbehov. Rummet där man kickar igång sin dag och rundar av den. Rummet där man tar hand om sig och njuter efter ett genomfört dagsverke. Rummet med ett bad i.

För att kunna utföra sina basala behov behövs det egentligen inte mycket. Ett tvättfat och en toalettstol kommer man ganska långt med. Och det är på ett sätt det som ursprungligen fanns när husen började inredas. Fast handfatet bestod av en skål och en kanna. Och toalettstolen fanns i ett hus i trädgården. Förutom under nattetid när man nyttjade en potta till sina behov.

Men idag har det tillkommit mer inredning i badrummen och behovet har förändrats. Istället för endast tvagning och toalettbestyr vill man nu även kunna relaxa. Och därför inreds många badrum även med badkar och bastu. Två möjligheter som är mycket trevliga att ha när man är trött efter en lång arbetsdag. Eller om man vill återhämta sig efter ett tungt träningspass. Det är två lyxmöjligheter som idag mer eller mindre är vardag för många. Tittar man på kataloghus idag så är det fler och fler som har bastu som standard.

Det som är standard

I ett badrum så finns det vissa standarder som man bör följa för att trivas själv. Och för att få ett badrum som även andra kan känna sig bekväma i. En toalettstol är förstås nummer ett. Plus ett handfat. Gäller det en gästtoalett istället för ett badrum så kan man stanna där. Om man inte vill lägga till en hylla, en handdukshängare, en spegel och en toalettrullehållare. Men om det rör sig om ett badrum så bör man kunna bada. Eller duscha. Alltså ska det finnas något av de båda.

Eget tycke och smak

Vanligt är att man sätter in en tvättmaskin i badrummet. Ibland är det enda möjligheten att kunna ha detta i bostaden. Men om det går att undvika så gör många gärna det. Däremot är det populärt att utrusta badrummet med en rejäl hylla av något slag. Något med dörrar, lådor och även öppna hyllplan där man kan förvara allt som hör till badrummet. Som toalettpapper, handdukar, skönhetsprylar och allt annat smått och gott. För extra mysfaktor kan man placera gröna växter och levande ljus på hyllan. Och kanske en liten tidning eller två till den som behöver sitta lite extra länge på det lilla hemlighuset. Läs mer om badrum på denna sida: https://www.badrumgöteborg.biz 

23 Nov 2020