Chevronparkett - en klassiker på väg tillbaka

Dags att lägga in ett nytt golv? Att välja ett golv är långt ifrån enkelt. Dels så handlar det om att välja rätt material och där exempelvis slitage och annat bör tas med i beräkningen. Handlar det om ett golv som ska läggas i hallen så bör det också vara ett golv som tål väta och som inte repas i första taget.

Här kan exempelvis klinkers vara en bra lösning. Handlar det däremot om ett golv som ska ligga i vardagsrummet så kan trä vara en ypperlig lösning - men även då ställs man inför en massa frågor som behöver svar: ska man ha mönster, vilket träslag ska man välja och vilken typ av ytbehandling ska man välja?

Är man inne på ett mönster och ett parkettgolv så skulle vi vilja slå ett slag för en chevronparkett. En chevronparkett påminner väldigt mycket om fiskbensparketten, men det finns vissa skillnader. Tittar man närmare på en chevronparkett så ser man att spetsarna i golvet bildar en pil, det sker inte då man lägger fiskben - där monteras kortsida mot långsida i en rät vinkel.

Chevronparkett - ett elegant golv

Det handlar om mindre detaljer, men också avgörande sådana. Ser man till en fiskbensparkett så är det ett golv som under senare år blivit extremt populärt - på en nivå som nästan känns uttjatad.

En chevronparkett har smugit lite i vassen och det har inte gått samma inflation i detta mönster. Vill du ha ett mer personligt val av golv så är alltså en chevronparkett bättre än vad en klassisk fiskbensparkett är.

Det handlar fortfarande om en riktig klassiker med anor sedan 1500-talet och det är ett golv som verkligen äger en förmåga att ta över ett rum - på ett bra sätt - där all inredning tas till en helt ny nivå. Vill du ha ett klassiskt golv som ger din bostad elegans och lyx så är detta definitivt ett golv att titta närmare på.

22 Mar 2023