Braskaminer räddar Stockholm från alla katastrofer

Med braskaminer kan folk i Stockholm bli mer självständiga. De sänker dina elkostnader samtidigt som du kan lära dig att laga italiensk mat över öppen eld.

De senaste årens elräkningar har varit mindre roliga i Stockholm. Dessutom ska man tydligen förbereda sig på krig och pandemier och atomvinter nu. Många hus i Stockholm har en tydlig avsaknad av eldstad, inte minst de mer moderna husen. Det var helt enkelt ingen som tänkte på att sätta in en braskamin när elen var billig.

Tiderna har förändrats och nu verkar det återigen som en god idé att installera braskaminer, även i huvudstaden. En kamin kanske inte kan värma upp hela ditt hus men den kan åtminstone ge bra stödvärme i den värsta kylan mitt i vintern. Men det är inte allt de kan användas till.

Braskaminer är mer än bara mysigt i Stockholm – de är också ett kök

Braskaminer har förstås fördelen att det blir väldigt mysigt när man eldar i dem. Det går inte att förneka – en knastrande brasa sprider god stämning i huset. När du sedan måste hålla till godo på grund av någon av alla väntande katastrofer kan du troligtvis laga mat på kaminen.

Om inte annat kan du öppna luckorna och grilla på de öppna lågorna. Bara några saker du kan grilla är:

Pasta kanske inte kommer till sin rätt när den är grillad över en kamin men man kan inte vara kinkig i dessa tider. Glöm inte heller att det är mysigt.

11 Apr 2023