Bra läge att genomföra en badrumsrenovering i Stockholm

I dagsläget har det aldrig varit ett bättre läge att renovera en lägenhet i Stockholm och därefter lägga ut – för ett högre pris – till försäljning. Något som också många gör och tjänar mycket pengar på. Privatpersoner köper alltså en lägenhet i dåligt skick, renoverar den och säljer den för mycket pengar för att därefter börja om – detta sätt att göra pengar är något som attraherar många och vi får se om denna unika möjlighet även går att använda sig i framtiden.

Det finns nämligen mycket som pekar på att priserna i Stockholm gällande bostäder håller på att stabiliseras och läggas på en mer rimlig nivå – något som i sådana fall naturligtvis kommer att påverka det här med renoveringar i syfte att tjäna pengar vid en försäljning.

Ännu så länge så fungerar det dock utmärkt och om man ser till vilka rum som man ska lägga sitt fokus på så handlar det främst om tre stycken; kök, badrum och sovrum och detta då det i regel är de rummen som spekulanter ofta fokuserar på och vill att de ska vara fräscha. Äger man en lägenhet i Stockholm och står inför att tjäna pengar på en försäljning så är alltså ett gott tips att man genomför en badrumsrenovering innan man kontaktar en mäklare. En badrumsrenovering i Stockholm genererar nästan alltid mycket pengar då man sedan säljer och kostnaden för denna ska alltså ses snarare som en investering än som en utgift.

Betänker man även att en badrumsrenovering kan göras med hjälp av rot-avdraget så är ju detta något som ytterligare gör att det blir en investering i Stockholm; rot-avdraget gör att du får dra av upp till halva kostnaden för arbetet på din deklaration och därefter få tillbaka summan på din skatt. Du kan alltså numera genomföra en badrumsrenovering i Stockholm väldigt billigt, exempelvis i Huddinge och detta trots att du använder dig av ett professionellt företag för uppgiften – här gäller det dock att passa på då det verkar som att detta rot-avdrag kommer att halveras vid årsskiftet. Vill du genomföra en badrumsrenovering i Stockholm och använda ditt rot-avdrag så är detta således något som bör göras innan nyår.

Vad är det då som du ska tänka på innan du sätter igång med denna badrumsrenovering i Stockholm och finns det några parametrar att ta hänsyn till?

Tänk på detta vid en badrumsrenovering i Stockholm

Först och främst; ska du genomföra en badrumsrenovering – i Stockholm eller någon annanstans i Sverige – så får du inte dra vatten- eller el på egen hand. För dessa uppgifter så måste du anlita en rörmokare och en elektriker då dessa båda saker kräver behörighet för att få utföra och detta är ytterst viktigt att vara medveten om.

Resten får du faktiskt sköta på egen hand; du får kakla, sätta klinkers och byta ut skåp på egen hand – om du nu känner att du klarar detta. Ofta är det bättre att kontakta ett företag som sköter om allting på en gång och själv ta ett steg tillbaka; som sagt – en badrumsrenovering i Stockholm får ju, åtminstone till årsskiftet, göras med rot-avdraget.

18 Jul 2017