Bor du i Uppsala och är intresserad av solceller?

Har du funderat och bestämt dig för att montera solceller på din fastighet i Uppsala? Du är inte ensam. Många börjar se fördelen med att ta tillvara solens energi och omvandla den till el.

Egentligen är det väl bara att säga grattis. För med solceller får man en smart och miljövänlig egen produktion av el. Numera är investeringen i solceller inte lika stor som för ett antal år sedan. Utvecklingen går framåt och priserna går ner. Nu kan man räkna med en investering i solceller på kortare tid. Du som vill sätta upp solceller i Uppsala kan hitta leverantörer som både är prisvärda och kunniga.

Solceller höjer värdet på din fastighet

Att montera solceller på din fastighet är inte bara ett sätt att få miljövänlig och billigare elproduktion, det är också ett sätt att höja värdet på din fastighet. Det går att jämföra med andra investeringar och installationer som gör fastigheten mer attraktiv, till exempel en laddstolpe eller indragen fiber. Så själva investeringen betalar sig på två sätt. Billigare och miljövänlig el, och ett högre värde på ditt hus.

Hur går det till då? Bästa sättet är att kontakta en leverantör av solceller och få rådgivning om den optimala placeringen och storleken anpassat till just ditt hus. Ska de sitta på taket, eller kanske fristående om förutsättningarna tillåter det? Hur många paneler behöver jag? Alla frågor kan du få hjälp med av företag som är proffs på solceller, från planering till montering. Till sist, grattis till ett klokt beslut.

8 Apr 2022