Badrumsrenovering Uppsala - frågor & svar

Dags för en badrumsrenovering i Uppsala? I den här texten tänkte vi gå igenom några viktiga saker att tänka på, vad man ska undvika och hur man ska ta sig an detta vanliga - med ack så komplexa - projekt på bästa sätt. Vi gör det genom att svara på några vanliga frågor, enligt följande:

Kan jag själv genomföra en badrumsrenovering i Uppsala?

Utan att klampa på några ömma tår och utan att veta hur just dina kunskaper ser ut - men nej. En badrumsrenovering är ett av de mest komplexa projekt som finns. Kombinationen av vatten, fukt och el gör det hela osäkert. Dessutom så handlar det även om att skapa något som är tilltalande rent estetiskt. Vi skulle säga att nio av tio bör undvika att själv ge sig in i att genomföra en badrumsrenovering i Uppsala.

Vilket företag ska jag anlita för en badrumsrenovering i Uppsala?

Det finns många företag som kan erbjuda hjälp med renovering av badrum. Här handlar mycket om att välja rätt företag till rätt pris och att man samtidigt också får kvalitet in i minsta detalj. Se alltid till att ta in offerter och se alltid till att undersöka exempelvis yrkesbevis, certifikat och branschtillhörigheter innan du bestämmer dig. Kontakta även tidigare kunder och läs omdömen på nätet.

Ju mer du orkar anstränga dig, desto säkrare kommer din badrumsrenovering att bli. Ett tips är att välja totalentreprenad då detta ger dig en smidigare resa från start till mål. Genom att låta ett och samma företag sköta allting så skapas mer effektivitet och en större säkerhet.

Kan jag använda mitt Rot-avdrag för en badrumsrenovering?

Givetvis - och det rekommenderas verkligen! Du som privatperson kan dra av 30 % av den totala kostnaden för arbetet vid en badrumsrenovering. Det enda du behöver göra är att säga till innan - och säkerställa att företaget är registrerat för F-skatt. Resten sköter företaget och beloppet motsvarande Rot dras redan på fakturan du erhåller.

18 Sep 2022