Att lägga ett butiksgolv handlar inte bara om estetik

Renovering av en butik där människor jobbar och kunder dagligen går i tydliga mönster kräver en hel del av det golv du lägger in. Har du kunskap om speciella behov för golv i din butik?

För dig som är fullt engagerad och exalterad inför en öppning av en helt ny butik finns det tusentals saker att tänka på. Kanske har du drömt om att öppna egen butik i många år och planerat för hur du vill ha det. I verkligheten behöver du ofta ta beslut och tänka till om saker du tidigare inte hade en aning om.

Exempelvis kan du tänka på att ett butiksgolv slits på ett helt annat sätt än ett golv i ett hem. Kunder går in med skor i butiken, så det bör vara lättstädat. Dessutom drar skorna in grus och annat som sliter och nöter på ytan. Går dina kunder i speciella mönster när de tittar i hyllor på varor och produkter, då kommer golvet att slitas extra mycket där.

Estetik och funktionalitet för hållbarhet

Det är viktigt att du har hjälp av en golvexpert när du ska lägga ditt butiksgolv. Någon som vet hur sådant slitage ser ut och som vet vilka material som är hållbara vid sådan speciell nötning. Dessutom kan det behövas speciellt underarbete både för hållbarheten av golvet men även för hållbarheten av personalen. De som står, går och jobbar på ett butiksgolv behöver till exempel ha en viss svikt så att det inte är för stumt under fötterna.

5 Mar 2021