Är det verkligen dyrt bygga i Stockholm?

Är du sugen på att bygga ett eget hus och köpa ett splitternytt hus av en hustillverkare Stockholm? Om du redan har en tomt, till exempel en plats på dina föräldrars tomt, eller om du har en egen tomt redan som du har förvärvat, lönar det sig verkligen att bygga ett nytt hus. Det billigaste nya hus som du kan bygga från grunden, kostar endast 700.000 och det största nya hus som du kan bygga kostar endast 1.700.000 kronor. Det får du knappt något hus för någonstans i Stockholm. Har du redan en tomt är det alltså inte dyrt att bygga ett nytt hus i Stockholm. I Stockholm är det marken som kostar, och det handlar om tillgång och efterfrågan. "Alla" vill bo i Stockholm, det är det som driver upp priserna på tomterna i Stockholm. Kan du däremot tänka dig att bo en bit från huvudstaden är det mer rimliga priser.

Fördelar med att bygga ett modulhus

Den enskilt största fördelen med att bygga ett modulhus är att det går otroligt snabbt att bygga det, eftersom alla delar är klara, och det som byggarbetarna gör är bara att foga ihop de olika delarna. Skulle du vilja ha huset på något annat sätt är det lika möjligt att genomföra de förändringar som om du själv skulle rita huset.

Fördelar med att bygga själv

Beroende på om du anser att det är intressant att bygga själv och om du vill ha full insyn i husbygget, är det en fördel att bygga det. Då har du två alternativ att ta ställning till. Antingen kan du anlita ett byggföretag med totalentreprenad som då tar kommandot och bygger hela huset klart. Du får en kontakt på byggföretaget som håller kontakten med dig och låter dig veta allt som du kan behöva få veta under byggets gång, eller så är det du som agerar byggherre och bestämmer själv hur allt ska byggas.

Även modulhus kan du påverka utseendet och slutresultatet

Även om du skulle bestämma dig för att bygga ett modulhus, kan du få vara med i byggskedet och påverka det slutliga utseendet. Även om det är en arkitekt som ritar huset, har du möjlighet att påverka både storlek, materialval och andra detaljer på huset. I alla dessa scenarier kan du vara med och påverka ditt eget hus, antingen genom att ändra detaljer i de arkitektritade modulhusen, eller att du ritar ditt eget modulhus. 

19 Sep 2018