Är det du som ansvarar för lekplatsutrustning på gårdens lekplats?

Att ha ansvar för en lekplats innebär att du måste se till att den lekplatsutrustning som finns på plats är säker. Dessutom behöver den vara rolig att leka på.

Visste du att gammal och sliten lekplatsutrustning inte bara är tråkig att se på och att leka med, utan också kan vara farlig? Du som har ansvar för en lekplats bör se till att den blir besiktigad med jämna mellanrum, och att ni byter ut er lekplatsutrustning med jämna mellanrum.

Kanske arbetar du på en skola eller förskola. Eller så har ni en mindre lekplats på gården i er bostadsrättsförening. Det finns många lekplatser där ute, och där det finns en lekplats finns det någon som är ansvarig för den. Om den personen är du, är det en självklarhet att du ska ta det ansvaret.

Lekplatsutrustning ska vara rolig och säker

Modern lekplatsutrustning är ofta rolig och fantasiväckande. Sjuttiotalets lekparker med en gungställning, en sandlåda och en halv klätterställning är långt borta. I dag finns det betydligt mer inspirerande lekplatsutrustning att installera på din gård eller skolgård. Ta en titt i det digra utbudet på marknaden, kanske får du feeling för att byta ut er befintliga utrustning lite tidigare än planerat.

Dessutom är modern lekplatsutrustning betydligt säkrare än den från sjuttiotalet. I alla fall om det de facto är lekplatsutrustning från sjuttiotalet som står på er gård. Kanske är det inte ens idé att låta någon besiktiga den om den är så gammal. Det kan vara lika bra att bara byta ut den på en gång.

25 Jul 2022