Äntligen har du fått nycklarna!

Den dagen du får nycklarna i handen. Dagen då en ny episod i livet börjar. Som du har längtat in i denna ljusa, anrika och vackra lägenhet. Äntligen får du förverkliga dina inredningsdrömmar.

Du kliver in i ett litet kapprum. Här finns ett ruskigt golv, verkar vara en plastmatta, kommer garanterat att åka ut. När du tagit av skor och ytterkläder kliver du in i en stor och rymlig hall där det finns plats att skapa något unikt. Tänk dig en maffig taklampa och levande ljus. En mjuk och fin matta - troligen rund och stora gröna växter. Här står du på ett gediget och vackert trägolv, troligen från 1700-talet då huset byggdes. Lite grånat, lite stickigt, men äkta och sååå fint - perfekt för golvslipning. Samma golv fortsätter in i nästa rum som är köket. Ett gulligt kök med vitt kakel över bänkarna och sköna handtag på de gräddvita skåpdörrarna. Här finns en liten matplats som leder in mot sovrummet.

Sovrum och vardagsrum

Genomgående i hela lägenheten finns dessa vackra gamla trägolv. Det var golven du föll för, direkt när du klev in i lägenheten, den dagen. Golven, som bär en historia. Golven som kan leva länge än. Du drömmer om att anlita en skicklig golvläggare, en som hanterar golvslipningsmaskiner med galans. Golven känns torra, ser trötta ut, men inte länge till … du tänker låta slipa dem direkt. Sen ska de skuras med linoljesåpa, så de mår bra. Du tänker minsann ta hand om golven nu. Skura och olja de så ofta som de vill. Vackra golv i vardagsrum och sovrum, du kommer att njuta av att se på dem när du vaknar och när du dricker ditt kaffe.

Balkongen i sämre skick

Tyvärr har den lilla balkongen sett sina bästa dagar. Räcket är helt men behöver nog målas ett varv. Golvet är inte alls roligt. Här är det för sent med golvslipning. Här behövs nya brädor. Tack och lov är ytan inte så stor så det blir ett minimalt jobb. Och här behöver det utomhusbehandlas för att må bra. Här räcker det inte med linoljesåpa, men det frågar du golvexperten, inget att oroa sig för i förväg. Det kommer att bli en helt ny känsla i hela bostaden, ett helt nytt glow i och med att golven får en uppfräschning. Att slipa av den översta ytan på ett trägolv gör att lystern kommer åter, ådringen känns färsk och livslängden ännu är lång.

Läs mer om golvslipning och relaterade tjänster hos https://stockholmsgolvslipning.nu/

13 Sep 2020