Anställ en snickare

Planerar ni att bygga ut? Eller bygga ett helt nytt hus? Att göra jobbet själv kan kännas charmigt, men där är många saker som kan gå fel. Anlita snickare och låt dem sköta jobbet istället.

När det är dags att bygga ut eller bygga om kan jobbet ibland kännas för stort. Många gånger kan man göra en del av jobbet själv, men om man ska bygga om inne i ett hus eller lägenhet så råds det att använda någon som verkligen vet vad den gör. Om man bygger och gör något fel kan det sluta allvarligt. Dessutom kan det bli en ännu större kostnad än om ni hade bokat en snickare direkt.

Planera ombyggnationen

Om ni planerar att bygga om eller bygga nytt finns det en del saker som måste göras innan. Ska ni bygga om så bör ni tänka till ordentligt hur ni vill ha det. Prata sedan med företaget ni tänker anlita och rådfråga. Det är alltid bra att få andras åsikter för att få det så bra som möjligt. Ska ni däremot bygga helt nytt eller kanske bygga ut så måste ni även ansöka om bygglov. Var ute i god tid och ansök om det. Det kan ta både lång tid och innebär en viss kostnad. När man ska göra något större bör man även kontakta en arkitekt som hjälper er och kollar över ritningarna ,så det ni vill göra passar in i resten av området. Kostnaderna rusar lätt iväg. Kolla därför över och prata med snickarna om där finns något du kan göra själv, t.ex. att lägga golvet eller måla rummet. Givetvis ska du känna att du klarar av att göra det och får det resultatet som du vill ha.

Vem ska du välja?

Så vem ska du nu välja? Ring upp olika företag och be om offerter, skriv ner priserna och vad som ingår. De flesta erbjuder kostnadsfri rådgivning. Du hittar enkelt olika företag genom att söka på google efter det. När du ska anlita snickare i Stockholm har du dessutom ett stort antal företag att välja mellan. Låt inte priset vara det avgörande. Att det är någon ni känner att ni kan lita på är viktigare. Ha god kontakt med snickarna ni anlitar så slipper ni tråkiga missförstånd. Var också noga med att dem ni anlitar betalar F-skatt. Då kan ni få något som kallas ROT-avdrag, det är avdrag som kan innebära att ni sparar 50 000 kr.

11 Oct 2020