Anlita en elektriker för olika tjänster

Att hantera el är något som en okvalificerad person inte får göra. Det kan vara livsfarligt. Istället måste du vända dig till en professionell elektriker som har den rätta utbildningen.

Har du planer att renovera om ditt hem, eller kanske vill du göra det mer energismart? Eller vill du göra om trädgården och ha utomhuslampor? Då finns det mycket att tänka på. Om du vill fixa saker själv i ditt hem finns det självklart många saker du kan göra. Du kan renovera, måla och till och med fixa toaletten själv. Men att hantera el är något du absolut inte kan göra. Det är olagligt att hantera el om du inte är certifierad. Inte enbart kan det vara livsfarligt för dig, men du kan även skapa skador på ditt hus. En konsekvens av dålig elledning är att det leder till en brand. Så lämna elarbete till en elektriker som är kvalificerad. En elektriker kan hjälpa till med allt från renovationer, nyinstallationer och kan även hjälpa till med rådgivning.

Vad kostar det att anlita en elektriker?

Priset för en elektriker beror helt enkelt på vad för arbete som ska utföras i hemmet. Om det är en enkel reparation kommer det självklart vara billigare. Men något som att byta ut alla elledningar i huset är självklart dyrare. Att behöva byta ut alla ledningar är något som är vanligare i äldre hus. En elektriker tar mellan 500-800 kronor i timmen. Det beror på var du är baserad för hur mycket det kostar. Det bästa du kan göra är att kontakta en firma för att få en offert. De flesta firmor erbjuder deras kunder en kostnadsfri offert. Glöm heller inte bort att privatpersoner kan använda sig av ROT-avdraget som ger dig 30 % på arbetskostnaden.

Vad krävs för att bli en elektriker?

Det finns en rad olika vägar att gå för den som har drömmar att jobba som en elektriker. Det är ett perfekt arbete för den som kan arbeta självständigt, men också gillar att ingen dag är den andra lik. Du kan välja elektrikerutbildningen redan på gymnasiet med att välja El- och energiprogrammet. För att bli elektriker välj då el-teknik inriktningen. Efter avklarad gymnasieutbildning är det en lärlingstid som väntar på ett år. När lärlingstiden är slutförd och utbildningen är avklarad blir du då en certifierad elektriker av Elbranschens Centrala Yrkesnämnd. Det går också att plugga till elektriker via yrkeshögskolan. Vi rekommenderar denna webbsida: https://www.elektrikersolna.net/

11 May 2020