Anledningar till varför du ska anlita en målare

Är det så enkelt att måla att alla verkligen klarar av det? Frågan är relevant sett till hur många privatpersoner agerar då de står inför att måla om i sina hem och där man väljer att göra detta på egen hand snarare än att anlita en målare. Skulle det röra något annat projekt – snickerier, en renovering av badrum- eller kök eller lägga om sitt golv så skulle man tagit professionell hjälp; men då det gäller en målare så väljer många bort denna yrkesman. Något som också syns.

För – som svar på den inledande frågan: det är inte alls lätt att måla och det är en svår konst som kräver noggrannhet, koncentration och – detta missar många – massor av tid och tålamod. Man kan inte påskynda ett måleri och man kan inte göra detta utan att först se till grunden.

Den avgörande skillnaden mellan en målare och en lekman ligger nämligen i vad som sker innan penseln stoppas i färgpytsen och drä kanske du som privatperson kanske ägnar 30 % av den totala tiden på att slipa, putsa, spackla och tvätta och 70% på att måla så gör en professionell målare precis tvärtom. Något som i slutändan också syns. Har du ett hus i Järfälla där du målat tre väggar på egen hand och låtit en målare tagit hand om den fjärde så är det troligt att ni båda kommer att vara klar ungefär samtidigt.

Märk väl – du med dina tre väggar i Järfälla och din målare med en endaste! Det tar – och ska så göra – helt enkelt tid att måla och man har inte råd att forcera ett jobb. Det vi tänkte göra här är att peka på en annan fördel som ligger i att anlita en målare i Järfälla – utöver det perfekta resultat som man får av ett sådant beslut. Nämligen priset.

Billigt att anlita en målare

Det som avgör i frågan är att en målare – särskilt i Stockholm där det finns en stor konkurrens dem emellan – idag inte är särskilt dyr att anlita. Du kan använda ditt rot-avdrag och dra av 30% av den totala arbetskostnaden och det gör att allting är väldigt prisvärt. Kort och gott; för en relativt billig peng så slipper du kladd, du slipper färgstänk och du slipper ansträngningen som kommer av att måla.

20 Nov 2016